Foto: Emil Filtenborg

Ukraines præsident Volodimir Zelenskij har sagt, at lokale myndigheder skal have lov til at genåbne den offentlige transport på en betingelse. 

Efter COVID19-karantænen gjorde sit indtog i Ukraine i marts, har den offentlige transport kun været delvist åben for “essentielt personale.” Det har det gjort stort set umuligt at komme rundt i Kyiv på andre måder end bil eller gåben.

Nu åbner den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij dog en dør til de lokale myndigheder, der kan få lov til at genåbne den offentlige transport. Det kræver dog, at de kan garantere, at sikkerhedsforanstaltningerne bliver overholdt. Det skriver Unian.

“Hvis du allerede har valgt at tillade transport, skal man også lade de lokale myndigheder genåbne (den offentlige transport, red.), hvis de ser mulighed for at leve op til sikkerhedsforanstaltningerne,” siger Zelenskij.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at sundhedsministeren har sagt, at Kyivs metro måske får lov til at åbne den 25. maj. Som de fleste allerede nu ved, så kan alt ændre sig lynhurtigt for tiden – en ting, sundhedsministeren også selv har sagt.

Der er registreret 325. I alt er 18.616 blevet smittet med coronavirus i Ukraine, siden de første udbrud. 535 er døde af sygdommen, 5276 er blevet kureret. De seneste 24 timer er der blevet udført 5098 tests, skriver Ukrinform.