Foto af Maxim Lugina hos Unsplash

Kiev: Ifølge Reuters ligger den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij op til store reformer af reglerne for salg af landbrugsjord. 

Den ukrainske jord er fed og frugtbar, men et gammelt sæt regler har gjort det umuligt at sælge landbrugsjord, selv om der ligger rigtig mange penge gemt under den ukrainske muld. Det vil præsident Zelenskij nu lave om på, skriver Reuters. 

Ifølge nyhedsbureauet har Zelenskij nemlig svoret at fjerne det forbud mod salg af landbrugsjord. Det er en beslutning, der ifølge tilhængerne kan betyde, at der bliver åbnet for enorme muligheder for investeringer. 

Samtidig har præsidenten også lovet, at der kommer et udkast til ny lovgivning, som skal beskytte udenlandske investorer og deres investeringer. Det udkast kommer til januar næste år, hvis planen følges. 

Særlig situation 

Ukraine står lige nu i en særlig situation. Efter forårets præsidentvalg og sommerens parlamentsvalg, har partiet Folkets Tjener med Volodimir Zelenskij i spidsen det absolutte flertal til at lave de ændringer, Ukraine har brug for. 

“Vi står i en særlig situation med en unik chance til at lave alle de nødvendige reformer. Vi har alt, vi skal bruge: politisk vilje, flertal i parlamentet og en regering og en premierminister, der er klar til at arbejde,” siger Zelenskij ifølge Reuters. 

Der er 450 sæder i det ukrainske parlament. Zelenskijs parti har 254 af dem. 26 af sæderne er ledige, fordi de repræsenterer valgdistrikterne i de besatte områder i Østukraine.