Foto: Emil Filtenborg

Kiev: Præsident Volodimir Zelenskij har valgt at fejre sine 100 dage som præsident med at give et interview til sin tidligere kollega. 

Da ukraines præsident Volodimir Zelenskij første gang blev kendt over hele Ukraine, var det i rollen som skolelærer på de ukrainske tv-skærme i serien Folkets Tjener. Der blev karakteren valgt som præsident efter at have tordnet imod landets korrupte elite. 

I virkeligheden giver Zelenskij sjældent interviews, men han har nu givet et til skuespilleren Stanislav Boklan, der i tv-serien spillede en korrupt premierminister, som Zelenskij havde store problemer med. 

Men i virkeligheden ser de ud til at være noget mere venligt stemte. Faktisk er stemningen imellem dem så god, at Zelenskij, der ikke har givet noget interview til noget medie siden han blev præsident, har indspillet et time langt interview med Boklan som interviewer. 

Kanal Kolomoiski 

Interviewet blev vist på tv-kanalen 1+1. Det er samme kanal, hvor tv-serien Folkets Tjener også blev vist. Netop det gør det en smule kontroversielt, for tv-kanalen er ejet af oligarken Ihor Kolomoiski, som flere har anklaget Zelenskij for at være i lommen på. 

Det har vakt harme blandt den ukrainske journaliststand, at præsidenten ikke vil udtale sig til medierne, men i stedet giver et stort interview til en venligtsindet skuespiller. 

I sidste måned proklamerede lederen af Zelenskijs administration, at de ikke havde brug for pressen for at kommunikere.