Pressefoto

Den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, er kommet sig, efter han for nyligt erhvervede sig en omgang coronavirus.

Efter blot to uger har Zelenskij smidt coronavirussen af sig og er tilbage på kontoret. Præsidentens højre hånd, Andrej Yermak, fik sygdommen på samme tidspunkt, og han melder også, at han er kommet sig, skriver Unian.

Det er næppe nogen overraskelse for de fleste, men de to er ikke de eneste, der har døjet med COVID19. Det seneste døgn er 10.900 nye tilfælde blevet registreret, 4143 er kommet sig i samme periode.

Der er nu 333.554 aktive tilfælde af sygdommen, der i Ukraine har krævet 11.000 liv siden epidemien brød ud i Europa i starten af året. Det har også fået regeringen til at stramme op på karantænereglerne.

Bryder weekendkarantæne

En af de ting, regeringen har gjort for at løse udfordringerne med COVID19 er at indføre en karantæne, der gælder for stort set alt andet end supermarkeder og apoteker. Karantænen gælder dog kun lørdag og søndag.

Men flere steder i landet bliver karantænen ikke overholdt. Borgmestre fra flere byer har direkte sagt, at de ikke vil håndhæve karantænen. Politiet har tidligere håndhævet karantænen flere steder med bødeudskrivelser.

Det vil dog ikke ramme de borgmestre, der modarbejder projektet. Det skriver Unian, efter at en vice-minister i Indenrigsministeriet afviste at ville sende politiet efter dem.