Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

Den weekendkarantæne, der er blevet indført lørdag og søndag, bliver ikke forlænget, når den udløber.

For at stække smittespredningen af COVID19 indførte den ukrainske regering en weekendkarantæne, der ikke tillod andet end supermarkeder og apoteker at holde åbent lørdag og søndag.

Karantænen blev dog langt fra alle steder, men nu kan barer, restauranter og alle andre få lov til at holde åbent i weekenden uden at skulle frygte for, at politiet kommer og udskriver bøder for at bryde loven.

Weekendkarantænen bliver nemlig ikke forlænget, lyder det fra den ukrainske premierminister Denis Sjmygal. Det skriver Unian.

Rigtig karantæne på vej

Det betyder dog ikke, at der er frit lejde resten af året. Tværtimod. En karantæne over jul og nytår er nemlig så godt som indført. Regeringen arbejder nemlig på at indføre en karantæne fra den 23. december til den 15. januar.

Ifølge Unian støtter omtrent 60 procent af ukrainerne det nye lockdown, imens et flertal er utilfredse med præsident Volodimir Zelenskijs håndtering af krisen. Det skriver nyhedsbureauet Unian, her og her.

Det seneste døgn er der blevet registeret 13.000 tilfælde af COVID19. 1700 af dem er registreret i Kyiv. 169 døde med sygdommen, der i alt har afkrævet over 12.000 liv siden pandemiens udbrud.