Det var muligt at komme på en historisk rejse gennem årstider og historiske begivenheder til udstillingen. Foto: Stefan Weichert

I den næste måned er det muligt at få et indblik i den japanske kultur i Kyiv, hvor den japanske ambassade viser landet frem. 

Japan og Ukraine har længe politisk søgt et større samarbejde, og nu er det så muligt for ukrainere og turister at få et bedre indblik i den japanske kultur. I en stor udstilling, der varer en måned, viser den japanske ambassade landet frem for de nysgerrige. 

Ukrainenu var med, mens turister kunne opleve japanske computerspil gennem virtual reality, konkurrencer, kunst, japanske tegnefilm og videofortællinger. Blandt andet tog en såkaldt “video-360”, hvor man sidder i en biograf som mest minder om en kuppel, de nysgerrige med på en rejse gennem japansk historie med drager og samurai-krigere.

Flere oplever Japan gennem kuppel-biografer. Foto: Stefan Weichert
Der blev også vise flere billeder frem. Foto: Stefan Weichert
Det var muligt at komme på en historisk rejse gennem årstider og historiske begivenheder til udstillingen. Foto: Stefan Weichert
Der blev vist forskellige tradionelle danse frem for publikum. Foto: Stefan Weichert
Det var muligt at lære at lave japansk mad. Foto: Stefan Weichert
Dette var en del af en større udstilling, der viser japansk kunst frem. Foto: Stefan Weichert
Udstillingen havde også fokus på Japans krigshistorie, Foto: Stefan Weichert
Ved siden af en scene var det muligt at opleve en tegnefilm, der tog en med på en rejse gennem Japans historie. Foto: Stefan Weichert

Til sidst på aftenen blev der også uddelt gaver til de fremmødte, der talte alt fra gavekort til te-oplevelser, traditionelle billeder og legetøj til de små. 

Du kan opleve udstillingen helt frem til den 8. December. Det koster 200 UAH at komme ind. Frem til den 3. November er der Halloween-tema. Derefter er der Samurai-tema frem til den 10. November, efterfulgt af japansk kultur-tema, tema om forretninger i Japan, tema om popkultur og mode. Du finder udstillingen på L’vivs’ka Square, 8b, Kyiv, 04053.