Foto: Wendelin Jacober / Pixabay.com.

Et spilfirma har bygget en 3D-model af eksklusionszonen i Tjernobyl – nu er det muligt at se det som computerspil – hvis du tør. 

Hvad siger du til idéen om at slås med overnaturlige monstre og omstrejfende kriminelle i et radioaktivt ødeland? Det lyder måske ikke tiltalende i virkeligheden, men som computerspil er det en populær tanke.

Faktisk er idéen så populær, at firmaet bag den har fået næsten 1,4 millioner kroner til at udvikle spillet. Det har de gjort gennem crowdfunding på hjemmesiden kickstarter.com, hvor privatpersoner kan love penge til projekter til gengæld for at få produktet, når det er færdigproduceret.

Det har mere end 3000 mennesker gjort, og det forventes at være klar allerede i november i år. Spillet er lavet på naturtro 3D-renderinger af bygninger og varetegn i eksklusionszonen, som man som spiller får mulighed for at udforske.

The Farm 51, der er selskabet bag, har dog tilført lidt unaturlige elementer til det populære turistområde for at give det hele lidt mere krydderi.

Hvis du stadigvæk ikke er helt solgt på idéen, så kan du se en trailer til spillet i videoen herunder. Læs mere om projektet her.