Foto: Gerd Altmann / Pixabay.com.

Blot en fjerdel af ukrainerne vil vaccineres imod COVID19. Det er færre end tidligere, viser en undersøgelse.

Blot 24,1 procent af ukrainerne er klar til at lade sig vaccinere imod COVID19, hvis en vaccine bliver gjort tilgængelig for dem. Det skriver nyhedsbureauet Unian på baggrund af en undersøgelse foretaget af Kyiv International Institute ofo Sociology.

Omkring 60 procent svarede, at de ikke ville lade sig vaccinere, mens omkring 15 procent havde svært ved at svare. Undersøgelsen er blevet udarbejdet fra den 23. februar til den første marts, og i alt 1207 respondenter.

For at kunne opnå flokimmunitet er den generelle tommerfingerregel, at man skal nå omkring 70 procent vaccinerede i befolkningen. Det er Ukraine endnu lang vej fra – både fysisk og mentalt.

Mere en halvdelen af alle ukrainere vil ikke vaccineres

16.000 vacciner

Det seneste døgn er 3277 personer blevet vaccineret, hvilket betyder, at i alt 15.758 personer er blevet vaccineret i Ukraine, siden processen så småt begyndte i slutningen af februar. Det skriver Interfax.

Nyhedsbureauet Interfax har fået deres tal fra Sundhedsministeriet, der desuden – måske ret overraskende – oplyser, at Donetsk er den region, hvor flest er blevet vaccineret i løbet af fredag (370).

I alt er næsten 10 procent af vaccinationerne blevet udført i Donetsk. Zakarpattia er den region, hvor færrest er blevet vaccineret. Her har blot 284 personer fået stikket. I Kyiv blev der i løbet af fredag givet 100 vacciner.

Fortsat høje tal

Antallet af smittede i Ukraine fortsætter med at ligge højt. I går blev 9144 nye smittede registreret, skriver det statslige nyhedsbureau Ukrinform. 299 af dem arbejder i sundhedsvæsenet.

I samme periode er 156 døde af sygdommen, 3351 er kommet sig og 3309 er blevet indlagt på hospitalet. 26.919 personer er døde af eller med coronavirus i Ukraine, siden pandemien brød ud.

Omkring 81.000 personer er blevet testet i det seneste døgn. Der må fortsat forventes betragtelige mørketal forbundet med antallet af smittede, fordi antallet af tests er så lavt i forhold til befolkningens størrelse.

Nyt lockdown kan være på vej