Foto af Martin Adams hos Unsplash

Den amerikanske stat har øget presset på NordStream 2 projektet, hvor Rusland bygger en gasledning til Tyskland udenom Ukraine.

Det amerikanske Department of State har sagt, at de vil udvide sanktionerne imod Nord Stream 2 projektet. Det skriver Unian. Projektet går ud på at lave en gasledning fra Rusland til Tyskland – blandt andet gennem dansk farvand.

Lykkes russerne med projektet, vil det betyde, at de ikke længere er afhængige af Ukraine som transitland, hvilket vil få store økonomiske konsekvenser for Ukraine. Det drejer sig særligt om leverancer af skibe, der bruges til at lægge rør.

“Department of State og Department of the Treasury er klar til at benytte hele porteføljen af sanktions-beføjelser til at stoppe konstruktionen af disse rørledninger,” skriver Department of State på deres hjemmeside.

Lang kamp om gasledning

Kampen om Nord Stream 2 har stået på siden projektets begyndelse, og der er sådan set kun Danmark tilbage, som kan sætte en kæp i hjulet for projektet, hvis ikke russerne selv stopper det.

Både Ukraine og Litauen har tidligere været ude og advare EU om, at det kan have konsekvenser at gøre sig afhængige af gas fra Rusland, og den danske energistyrelse har også fået en klage over projektet.

At nedbringe afhængigheden af russisk gas er en vægtig grund til at Ukraine har sat fart på at nedbringe energiforbruget og på at omstille sig til mere vedvarende energi. Det kan du læse mere om her.

Polen og Ukraine vil gå videre for at stoppe Nordstream 2