Foto af Jonathan Simcoe hos Unsplash

Kiev: Selv om Ukraine har skiftet både præsident og parlament, så er USA’s støtte til Ukraine uændret.

Problemerne i Ukraine med korruption og krigen i øst er store, og præsident Volodimir Zelenskij, der har lovet at stoppe begge dele, får nok at se til i de næste fem år. En af Ukraines største allierede USA melder nu ud, at de også står bag Zelenskij, hvis parti fik et absolut flertal i parlamentet. 

“Vi lykønsker det ukrainske folk i denne weekends fredfulde og historiske parlamentsvalg, der gav et klart resultat og understregede Ukraines forpligtelse til de demokratiske idealer. Vi vil arbejde hårdt med den nye regering og det ukrainske folk, som de bevæger sig fremad med nødvendige reformer for at sikre ukraines succes,” sagde Morgan Ortagus, der er talsperson for USA’s indenrigsministerium.

“USA vil fastholde sin urokkelige støtte til Ukraine i lyset af russisk aggression. Vi fortsætter med at stå bag det ukrainske folk, mens de bygger et stærkt, succesfuldt og demokratisk land, der er sikker inden for dets internationale anerkendte grænser.”

Vil købe våben

Ifølge Ukraines ambassadør i USA Valeriy Chaly vil Ukraine købe flere våben fra USA allerede dette år. Han sagde til det ukrainske medie Ukrinform, at “vi forventer at et stort projekt af defensive våben vil blive implementeret dette år”. 

Mens han ikke ville fortælle præcis hvilke våben, der er tale om, uddybede han ved at forklare, at USA skal stå for den største del. 

“Det er nødvendigt at tage nogle vigtige skridt som for eksempel at åbne for muligheden for at købe våben direkte fra (USA’s) forsvarsministerium.”