Foto: Emil Filtenborg.

Fire ukrainske statsborgere er blevet tilbageholdt i 10 dage på Krim efter kendelse fra en domstol på den omstridte halvø. 

Fire ukrainske fiskere er blevet tilbageholdt på Krim, efter at de blev tilfangetaget på Azov-havet. En domstol i byen Kerch, der ligger i det russisk kontrollerede område, har besluttet at tilbageholde fiskerne i 10 dage.

Ifølge Rusland har fiskerne forbrudt sig imod fiskerireglerne, da de ikke havde tilladelse til at fiske i de vande, de sejlede i. Ifølge Rusland forsøgte fiskerne også at flygte fra kystvagten, der fandt fiskenet og 300 fladfisk i båden.

Det skriver Unian.

Øger spændingerne

Tilfangetagelsen puster til ilden i konflikten mellem Rusland og Ukraine, der snart går ind i sit syvende år. Der har ellers været positive takter landene imellem. De har blandt andet genoptaget Minsk-forhandlingerne.

Krigen, der stadigvæk er aktiv i Donbas i det østlige Ukraine, har kostet landet dyrt. I alt er omtrent 13.000 mennesker afgået ved døden, men også de økonomiske omkostninger har været nærmest uoverskuelige.