Foto: ericspaete / Pixabay.com.

En ukrainsk restaurant har for første gang vundet den internationale pris Sølvpalmen. 

Italianskaya Redaktsia er en restaurant i Kyiv, der i denne uge er blevet en pris rigere. Restaurantens ejere er nemlig kommet hjem fra Tyskland med en pris, der bliver uddelt til virksomheder, der blander mad og innovation. Det skriver Kyiv Post.

Som navnet indikerer, serverer restauranten mad, der er inspireret af et af verdens favoritkøkkener: det italienske. Men de italienske bedstemødre ville nok korse sig, hvis de kom forbi restauranten.

Ifølge restauranten bliver de italienske retter nemlig moderniseret gennem “forsigtig, men respektfuld redigering.” Restauranten vandt andenpladsen, imens Guldpalmen gik til restaurantkæden Glorious Bastards fra Østrig.

Gourmet vinder frem 

Generelt har Kyiv en madscene, der er på vej fremad. Flere gode restauranter og nye koncepter dukker op rundt omkring i byen. Samtidig er der en stor tradition for specialøl i landet. Der er et utal af barer, der serverer et stort udvalg.

Derudover er der også hele tiden mad-, vin,- eller øl-festivaller at tage til, hvor små producenter viser sine produkter frem. Palme-priserne bliver uddelt hvert år af Leaders Club International.