Foto af Yassine Khalfalli hos Unsplash

Ifølge flere medier er et ukrainsk fly styrtet ned i Iran og alle passagerer er omkommet. 

Mere end 170 mennesker fra syv lande er tirsdag omkommet, da et ukrainsk passagerfly er styrtet ned i Iran kort efter sin afgang. Det skriver flere medier, og ifølge den lokale afdeling af Røde Kors i Iran er der ikke nogen chance for at finde overlevende. 

Flyet havde nummer PS752 og er fra Ukraine International Airlines og var på vej til Kyiv, da det kort efter afgangen fra Imam Khomeini Lufthavn fik problemer og styrtede ned kl. 06:12 lokal tid (04:12 i Kyiv).  

“Ifølge de foreløbige oplysninger styrtede flyet ned som et resultat af en motorfejl af tekniske årsager,” lød det fra det ukrainske udenrigsministerium ifølge BBC. 

Ikke terror

Ifølge det ukrainske udenrigsministerium er der ikke tale om terror, men i stedet en motorfejl. De slår dog fast, at en større undersøgelse skal undersøge den præcise årsag. BBC skriver, at lokale nødhjælpsarbejdere har fundet flyets sorte boks, som nu skal undersøges. 

Der var 82 iranere, 63 canadiere, 11 ukrainere, 10 svenskere, fire afghanere, tre britere og tre tyskere ombord på flyet, oplyser den ukrainske udenrigsminister Vadym Prystaiko ifølge BBC. Han advarer sammen med den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij om at spekulere i alle mulige teorier for styrtet. 

Ukraine International Airlines har stoppet alle fly til den iranske hovedstad Tehran, mens årsagen undersøges. 

Den ukrainske præsident oplyser, at Ukraine er i gang med at sørge for, at de omkomne bliver transporteret til deres hjemlande. 

Ifølge BBCs oplysninger er flyet meget skadet, hvilket tyder på, at det enten må have ramt jorden hårdt, eller at noget voldsomt er sket, mens flyet var i luften.