Foto af Dmitry Demidko hos Unsplash

Kyiv: Ifølge den Internationale Valutafond bliver væksten i Ukraine tre procent for 2019.

Det går en smule bedre med den ukrainske økonomi end ventet, melder den Internationale Valutafond, IMF. Væksten for 2019 ventes at blive 3 procent i stedet for det tidligere skøn på 2,7 procent. IMF venter også en vækst på 3 procent for 2020. Det er klart i IMFs nye rapport over den økonomiske udvikling i verden. 

Også inflationen ventes at lande på 5,6 procent for året i stedet for det tidligere skøn på 7 procent. Arbejdsløsheden ventes at falde til 8,2 procent i 2020 fra 8,7 procent i 2019, ifølge IMF. 

Der er dog et stykke vej op til den vækst, som ukraines premierminister tror på. Han meldte ud i slutningen af september, at væksten over de næste fem år kan stige med 40 procent. 

“Det er muligt at nå 40 procents økonomisk vækst og tiltrække 50 milliarder dollar i investeringer (over de næste fem år),” lød det fra Oleksiy Honcharuk ifølge nyhedsbureauet Ukrinform. 

Ukraine har åbnet op for, at der kan komme endnu mere vækst ved at implementere reformer, der gør det muligt for udlændinge at købe landbrugsjord og ændringer af loven mod hasardspil.