Foto af Dmytriy Kravchenko hos Unsplash

Kiev: Boryspil International Airport har betalt en bøde på næsten 3,5 millioner kroner for at udnytte sit monopol.

Ukraines største lufthavn, Boryspil, der ligger lidt uden for hovedstaden Kiev, er blevet idømt en bøde på 13 millioner ukrainske gryvnia. Det svarer til næsten 3,5 millioner danske kroner. Det skriver Kyiv Post. 

Ifølge mediet er det hanling-selskaberne, der står for at levere mad, brændstof, parkering og reparationer af flyene, der er involveret i at udnytte lufthavnens monopol. Det har Ukraines anti-monopolikommite afgjort. 

Ifølge dem havde lufthavnen sat lejepriser på udstyr og infrastruktur for konkurrerende selskaber for højt. Det gav dem i 2017 en bøde på 12,8 millioner gryvnia. Den bøde er nu blevet betalt. 

Lufthavnen står for omkring to tredjedele af landets samlede flytrafik og er langt den største lufthavn i Ukraine. Der er også en anden lufthavn i hovedstaden, men den er ikke tæt på at være lige så stor som Boryspil. 

Størstedelen af flytrafikken i Boryspil bliver serviceret af Interavia, der er et underselskab af Ukraine International Airlines – et selskab ejet af oligarken Ihor Kolomoisky, der også ejer TV-stationen 1+1, der har vist præsidenten Zelenskijs tv-serie Folkets Tjener.