Foto af History in HD hos Unsplash

Kiev: Den ukrainske præsident skal møde USA’s Donald Trump i september. 

Den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij skal ifølge ham selv have stablet et møde på benene med den amerikanske præsident, Donald Trump. Ifølge nyhedsbureauet Interfax-Ukraine blev det offentliggjort på et møde med præsidentens nyvalgte parlamentsmedlemmer. 

“Mødet med præsident Trump skulle finde sted i september i Washington DC,” har præsidenten sagt ifølge Interfax-Ukraine. 

Det vil være det første møde mellem de to præsidenter, der begge to er kendte for deres brug af sociale medier og mistro over for traditionelle medier, skriver Kyiv Post. 

Selv om de to præsidenter har det til fælles, har der tidligere været mindre skærmydsler mellem de to. I maj aflyste Trumps advokat Rudy Giuliani hans tur til Ukraine, fordi han – som han sagde til Fox News – ville gå ind til “en gruppe mennesker, der er fjender af præsidenten.”

Begge præsidenter har endnu til gode at udvælge ambassadører til modpartens hovedstad. Hvis samtalen ikke kommer til at handle om det, så vil den med stor sikkerhed komme til at handle om sikkerhedspolitik, lyder det fra præsident Zelenskijs administration.