Foto: Eugene Kozlovsky / Pixabay.com.

Ifølge den ukrainske centralbank kan en aftale med Den Internationale Valutafond (IMF) blive skrevet under allerede i år.

En ny aftale med IMF kan blive skrevet under i 2019, lyder det fra ledelsen af Ukraines centralbank. IMF er, som det ser ud nu, den største kreditor, Ukraine har. Men står det til ukrainerne, så hører det også snart op.

Ifølge landets finansminister kan Ukraine nemlig snart klare sig uden. Men der skal smedes mens jernet er varmt, hvis en aftale skal skrives under i år. En IMF-delegation landede i Ukraine den 11. september, og de flyver snart hjem igen. Det skriver Unian.

– Vi regner med at aftalen bliver skrevet under inden årets udgang. Hvis vi er optimistiske og arbejder hårdt, og hvis vi er klar til det her, så kan det lade sig gøre i i år, siger finansministeren Kateryna Rozhkova.

Hele verdens bank 

Den Internationale Valutafond er en finansiel institution under FN, der har til opgave at hjælpe medlemsstaterne med lån blandt andet i tilfælde af underskud på betalingsbalancen.

Pengene kommer fra medlemslandene selv, der putter penge ind i den pulje, som der lånes ud af. USA er med længder det land, der betaler flest penge til puljen. De har derfor også flest stemmer, når der skal voteres.

IMF har tidligere fået kritik for blandt andet at holde hånden over diktatorer og regimer ved at låne dem penge, selv om der har været tilfælde af brud på menneskerettighederne i de selvsamme lande.