Foto af John Schnobrich hos Unsplash

Den ukrainske IT-sektor igonerede coronakrisen og voksede ufortrødent i 2020. 

Ukraines IT-eksport steg med 20 procent i 2020 i forhold til 2019 og udgør nu 8,3 procent af landets samlede eksport efter mad, metal og migrantarbejdere. Det skriver Ukraine Business News.

Siden 2013 er IT-eksporten steget fra at udgøre 1,3 procent af Ukraines eksport til de 8,3 procent, den nu udgør. Det er en sektor, der på alle måder vokser for tiden. Antallet af ansatte i sektoren stiger med 15 procent om året.

Det betyder dog også, at der er enorm efterspørgsel på ukrainske udviklere og systemtestere. Den svenske virksomhed Beetroot har blandt andet forsøgt at løse det problem ved selv at uddanne 4000 IT-folk, som du kan læse mere om her:

Beetroot har uddannet 4.000 IT-folk i Ukraine: Planer om mange flere

IT-by er tæt på klar

For at gøre forholdene for IT-selskaberne endnu mere gunstige, end de er nu, lancerede den ukrainske regering IT-byen Diia City. Diia City er en slags immateriel by, hvor der gælder særligt gunstige regler for selskaberne i byen.

Projektet har blandt andet til formål at beskytte IT-selskaber imod korruption, at give dem bedre retssikkerhed og at øge investeringen i uddannelse af nye IT-folk. Projektet er dog blevet en smule forsinket.

Det var meningen, at den første IT-virksomhed skulle være registreret i slutningen af 2020. Nu ser det dog ud til, at projektet bliver endeligt vedtaget i en af de følgende dage, skriver Ukraine Business News.

Forudsigelserne siger, at Diia City kand indbringe 450.000 nye arbejdspladser og investeringer for 12 milliarder USD (75 milliarder kroner).

Viceminister til Ukrainenu: Ny it-by giver skattefordele og sikkerhed