Foto af Hakan Nural hos Unsplash

Fra i dag kan ukrainere registrere sig til at få den længe ventede vaccination imod COVID-19.

Fra i dag kan ukrainerne begynde at registrere online eller over telefonen til at modtage en vaccination imod coronavirussen. Det er en dag, mange har ventet længe på, fordi det kan betyde, at hverdagen er en smule tættere på.

De ukrainere, der registerer sig i Diia, på hjemmesiden eller gennem Sundhedsministeriets hjemmeside, vil altså være i en database over folk, som bliver inviteret til vaccination, lyder det fra præsidentens kontor.

Det er planen, at de borgere, som sætter sig på ventelisten, vil blive tilbudt en vaccination, når planen for vacciner tillader det. Sundhedspersonale og andre i kontakt med smittede er fortsat øverst prioriteret.

4300 nye smittede

Det seneste døgn er 4285 nye smittetilfælde blevet registreret. 1779 er blevet indlagt på hospitalet, 68 er døde og 1701 personer er kommet sig ovenpå sygdommen. Der er blevet lavet 23.066 tests det seneste døgn.

Vaccinationerne er også så småt begyndt at blive givet ud. 3100 ukrainere er blevet vaccineret imod COVID-19, siden processen begyndte for fire dage siden, skriver nyhedsbureauet Unian.

Det vil dog stadigvæk tage omtrent 140 år at vaccinere alle ukrainere, hvis ikke tempoet skrues lidt op.