Foto: Pixabay.com.

For første gang nogensinde får flere ukrainere nu deres nyheder fra internettet end fra fjernsynet.

TV har længe været den absolutte konge, når det kommer til distribuering af nyheder i Ukraine. Men sådan er det ikke længere. For første gang nogensinde får flere ukrainere nu deres nyheder fra internettet end fra TV, skriver Unian.

51 procent af ukrainerne foretrækker nu internettet som deres primære nyhedskilde, imens 44 procent foretrækker fjernsynet. Helt skidt ser det ud for radio og print medierne, der blot samler 2 procent af ukrainerne.

Næsten to tredjedele af ukrainerne er på Facebook, og de næst mest populære sociale medier er Youtube og Instagram. Blandt besked tjenesterne stiger Telegram i popularitet, imens den mest populære fortsat er Viber.

Bedre og bedre dækning

En af årsagerne til internettets stigende popularitet som nyhedskilde findes måske i selve udbredningen af internettet selv. Selv om flere steder ikke har dækning med hverken bredbånd eller mobilnet, så er det på vej.

I 2019 var omtrent halvdelen af ukrainerne tilsluttet internettet. Sidste år var det antal steget med næsten halvtreds procent til næsten 75 procent af befolkningen. Internetdækningen er en del af en større strategi.

Siden præsident Volodimir Zelenskij og hans parti, Folkets Tjener, kom til magten i 2019, har de forsøgt at digitalisere mere og mere af de kontaktpunkterne mellem befolkningen og myndighederne.

Projektet har dog lang vej igen i Ukraine, der fortsat er analogt, men det går kun en vej.

Flere ukrainere benytter sig af de digitale muligheder