Foto af Sebastian Grochowicz hos Unsplash

I første omgang meldte Ukraine ud, at der var tale om motorfejl, men nu vil de ukrainske myndigheder undersøge det nærmere.

176 mennesker mistede livet onsdag, da Ukraine International Airlines-flyet PS752 styrtede ned ved Imam Khomeini Lufthavn nær den iranske hovedstad Teheran kort efter afgang. 

Der var 82 iranere, 63 canadiere, 11 ukrainere, 10 svenskere, fire afghanere, tre britere og tre tyskere ombord på flyet, oplyste de ukrainske myndigheder, som mente, at ulykken skete på grund af en motorfejl. Den forklaring trak de senere på dagen tilbage, og de har sendt et hold afsted for at klargøre præcis, hvad der er sket. 

Ifølge Julia Mendel, der er den ukrainske præsident pressesekretær, er flere personer fra diverse ministerier og eksperter sendt afsted, hvor de skal hjælpe med at identificere de omkomne og undersøge, hvad der er sket. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.  

Ukrainerne må hjælpe til

De iranske myndigheder siger, at Ukraine må hjælpe til, men at Iran selv står for undersøgelsen af flystyrtet. Flyets sorte bokse er fundet, men vil ikke blive udleveret til USA eller fabrikanten, sagde Iran, hvilket ifølge BBCs oplysninger bryder med den normale procedure. 

Der er dog ikke noget beviser for, at flystyrtet har forbindelse til den tilspidsede situation mellem USA og Iran, og den ukrainske præsident har bedt folk om at lade være med at spekulere for meget i alle mulige teorier. 

Ifølge de iranske myndigheder havde flyet tekniske problemer. Det skriver Reuters. 

Ifølge en ekspert som BBC har snakket med er det dog usandsynligt, at styrket skyldes en motorfejl, da den type fly er i stand til at fortsætte med at flyve på trods af en motorfejl.