Oleksij Honcharuk. Pressefoto.

I et forsøg på at effektivisere togdriften og fjerne korruption, vil Ukraines premierminister udlicitere togdriften i landet til Deutsche Bahn. 

Davos, Schweiz lægger lige nu by til et stort økonomisk forum for verdens ledere. Her bekendtgjorde Ukraines premierminister, at det er blevet besluttet politisk at arbejde for at danne et samarbejde om den ukrainske togdrift med tyske Deutsche Bahn.

Tiltaget er et forsøg på at komme ineffektivitet og korruption til livs, og hvis det står til ham skal Deutsche Bahn i de næste 10 år stå for driften af togdriften, som i disse år er ved at få en ordentlig overhaling. Det skriver nv.ua og Kyiv Post.

“I går skrev Ministeriet for Infrastruktur og Deutsche Bahn under på en aftale. Ja, vi vil give tyskerne kontrol over jernbanerne i de næste 10 år (…) Selvfølgelig skal detaljerne på forhandles på plads, og de officielle dokumenter skal underskrives, men den beslutning er taget, og vi har taget et kæmpestort skridt,” siger Oleksij Honcharuk.

Zelenskij på charmeoffensiv

Også den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij er at finde i Davos i disse dage. Han er blandt andet på en charmeoffensiv for at tiltrække flere udenlandske investorers interesse til Ukraine, hvor der ifølge ham er et stort potentiale.

“Vi har mere end tre styrker og eksempler på ting, som vi meget gerne vil diskutere med vestlige investorer – det er ikke bare varme ord. Kom gerne og vi vil beskytte jeres investeringer. Vi tilbyder en investerings ‘barnepige’ til alle med en investering over 100 millioner dollar… Det er en manager, der kan snakke fem sprog og er til rådighed 24 timer i døgnet,” sagde Zelenskij ifølge Kyiv Post.

Det kan du læse mere om her.