Modelfoto af Daan Stevens hos Unsplash

På grund af frygten for coronavirus, der har kostet mere end 100 mennesker livet i Kina, vil Ukraine stoppe alle direkte fly til landet. Ukrainske statsborgere kan også blive bedt om at tage hjem til Ukraine, lyder det fra ambassade. 

Fra den tredje februar stopper alle direkte flyvninger mellem Ukraine og Kina. Det siger det ukrainske sundhedsministerium ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. Andriy Skipalsky, der er direktør i ministeriet, siger, at forbuddet vil fortsætte indtil, at der er styr på situationen i Kina, hvor mere end 100 mennesker er døde. Det ukrainske sundhedsministerium slår fast, at der ikke er nogle tilfælde af coronavirus i Ukraine.

Ifølge Unian er mere end 4.535 personer smittet med virussen i Kina, der er hårdest ramt. Sygdommen brød først ud i den kinesiske by Wuhan i slutningen af december, da forskere fandt en ny type af RNA-virussen kaldet coronavirus. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen i Danmark er SARS, som brød ud fra 2002 til 2003 og kostede over 700 mennesker livet, en undertype af coronavirussen, som findes i fugle og pattedyr. 

Ambassaden beder ukrainere tage hjem

Den ukrainske ambassade i Kina har tirsdag stærkt opfordret de ukrainske statsborgere i landet om at være påpasselige på grund af faren for coronavirussen. Muligheden for en evakuering bliver studeret af den ukrainske ambassade i landet. 

“Ambassaden holder konstant øje med udviklingen af epidemi-situationen i Kina og holder kontakt med de relevante autoriteter. Der bliver arbejdet på alle muligheder til at støtte vores statsborgere, der er lokaliseret i byer i Hubei-provinsen, der er under karantæne restriktioner…. Muligheder for evakuering bliver studeret, hvis det bliver fundet nødvendigt af vores stat,” skriver ambassaden på Facebook ifølge Unian. 

Du kan læse mere om virussen på WHOs hjemmesiden, som du finder her.