Foto af Shahadat Shemul hos Unsplash

Kiev: Ukraine har længe haft en blomstrende it-sektor, og nu vil den nye regering sætte yderligere skub i den udvikling ved at samarbejde med Japan.

Ukraine er nok ikke det første land, der springer i hovedet, når snakken falder på it-og softwareudvikling, men Ukraine har en blomstrende it-sektor. Nu vil den nye regering i  med partiet Folkets Tjener gøre endnu mere for at udvikle it-sektoren. 

“Et af vores regerings prioriteter er at udvikle it-sektoren. Vi vil gerne dele vores erfaringer med jer,” sagde det ukrainske premierminister Oleksiy Honcharuk til Eisuke Mori, der er repræsentant for en delegation fra Japan, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. 

Den modtagelse skulle ifølge Unian være blevet modtaget med glæde af de japanske repræsentanter, men mere konkret var der ikke fra mødet i Kiev. 

Endnu et samarbejde

Det mulige samarbejde med Japan følger en lignende tendens med andre møder, som Folkets Tjener har haft over de sidste måneder med Israel, Tyrkiet, Finland og en række andre lande. Der har der også været fokus på at udvikle det økonomiske samarbejde mellem landene, og det falder i tråd med ukraines præsident Volodimir Zelenskij udmeldinger om at forsøge at få gang i økonomien. 

Det ukrainske kabinet har også tidligere på måneden skabt en fond, der skal hjælpe it-sektoren i Ukraine. Den skal være med til at give stipendier til talentfulde studerende og unge forskere. 

Den ukrainske it-sektor beskæftiger 150.000 mennesker, ifølge Unian, og står for fire procent af BNP.