Foto af wimvanteinde hos Unsplash

Det er et ambitiøst mål, som den ukrainske miljøminister mener kan lade sig gøre ved at bygge forarbejdningsanlæg og sortere affald. 

Ukraine har store problemer med luftforurening. I Kyiv kommer en stor del fra trafikken, men i andre byer er det de store fabrikker, der er kilden. Den megen forurening har blandt andet ført til, at folk dør tidligt i havnebyen Mariupol i den østlige del af landet, og nu skal der gøres noget ved det, lyder det fra den netop nyvalgte minister for miljø- og naturressourcer, Roman Abramovski. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform

Mediet skriver, at ministeren har et ambitiøst mål om at reducere den industrielle forurening i Ukraine med hele 22 procent ved udgangen af 2025. Det er en udmelding, som har fået meget opmærksomhed i Ukraine, og som nogen nok finder vanskeligt. 

“Vi skal forberede os og være klar til at fremsætte et udkast til en lov om bedre kontrol og reducering af industriel forurening. Det handler om implementering af EUs Industrial Emissions Directive. Den industrielle forurening skal reduceres med 22 procent i 2025,” lyder det fra ministeren, der også vil have bedre affaldsbehandling i hjemmene. 

“Det er svært at sige, hvor mange forarbejdningsanlæg vi skal bygge. Men vi skal skabe forholdene, så det er attraktivt for private at investere i industrien for forarbejdning. Det handler ikke kun om husholdningsaffald. Det er også farligt affald,” siger Abramovski.