Foto af Ye Jinghan hos Unsplash

To mistænkte er nu blevet anholdt i forbindelse med hjemmelavede bomber ved Kyivs metrostationer.

Den ukrainske sikkerhedstjeneste har arresteret to mænd, som er bliver anklaget for at stå bag hjemmelavede bomber, der er blevet placeret udenfor flere af Kyivs metrostationer. Ifølge Kyiv Post forlangte de to mænd 50 bitcoins (ca. 3.544.060 kroner)

For lidt over en uge siden blev en mand såret, da en skraldespand eksploderede ud for metrostationen Shuliavska i den vestlige del af Kyiv. Siden det ikke er normal adfærd for en skraldespand at springe i luften, vakte det naturligvis opmærksomhed.

“I dag klokken 20.10 blev politiet informeret om en eksplosion på Peremohy Avenue ved indgangen til Shuliavska metrostationen. Politi, efterforskere, bombehold, hundepatruljer og repræsentanter for forskellige specialiserede tjenester tog øjeblikkeligt ud til gerningsstedet,” lød det fra Politiets kommunikationsafdeling i Kyiv.

Men nu kan borgerne i Kyiv ellers ånde lettede op for en stund, selv om der endnu ikke er faldet dom i sagen, der kommer i en i øvrigt turbulent tid.

For nylig lagde Ukraine nemlig også gader til en gidselsituation, der hører til i den mere bizarre ende af skalaen. Først da den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij lagde en video på Facebook, hvor han anbefalede en film om dyrs rettigheder fra 2005, som var en af mandens krav, valgte han at overgive sig.