Foto af Victor Xok hos Unsplash.

Man kan ikke længere tage toget ud af Ukraine og til Polen. 

Det danske udenrigsministerium har bedt danskerne om at komme hjem til Danmark, hvis de er på ferie i udlandet. Det gælder også for danskere i Ukraine, men dog ikke for folk, der bor i udlandet.

Det bliver dog i stigende grad besværligt at komme ud og ind af Ukraine. Først lukkede landet tre fjerdedele af grænseovergangene på landjorden, og siden har de lukket for, at udlændinge kan flyve til landet.

I går meldte de herefter ud, at der ikke længere vil være flytraffik ind i Ukraine. Nu lukker togruterne mellem Ukraine og Polen også, skriver Kyiv Post.

“I forbindelse med den polske regerings beslutning om midlertidigt at lukke den internationale kommunikation med andre lande, bliver passagertogene til Polen suspenderet fra søndag midnat den 15. marts,” skriver de på Facebook ifølge Kyiv Post.

Indtil videre har de danske virksomheder, Ukraine Nu har talt med, ikke været presset i bund af krisen. Den ukrainske centralbank har dog været nødsaget til at sælge ud af dollarreserven for at holde valutaen stabil.