Foto af Dan Gold hos Unsplash

Ukraine spiller en nøglerolle i verdens fødevareproduktion. 

Ifølge det ukrainske ministerium for økonomisk udvikling, handel og landbrug producerer Ukraine hvert år fødevarer til hele 150 millioner mennesker verden over. Ukraine har under 40 millioner indbyggere.

“Vi vurderer – og dette blev bekræftet af kilder til internationale beregninger – at Ukraine nærer 150 millioner mennesker med en befolkning på godt 40 millioner. Muligheden for at fordoble dette tal er virkelig opnåelig,” siger viceminister Taras Vysotskyi ifølge Ukrinform

Viceministeren peger på, at Ukraine kan være med til at stoppe hungersnød i verden, fordi landet har så stort et potentiale. Men for at nå det niveau har Ukraine brug for adgang til den nyeste teknologi, slår han fast, og Ukraine har brug for at blive en del af verdens “supply chain”.

”Hvad har vi set i år? Den første reaktion i mange lande på karantænen var at lukke, hvilket er meget negativt med hensyn til at levere mad til verdens befolkning,” sagde Vysotskyi.

Høster mest i Kharkiv

Ifølge Ukrinform har Ukraine i år høstet 60,5 millioner tons korn på et areal på i alt 19,5 millioner hektar. Mediet fremhæver, at de ukrainske landmænd høstede 230.600 tusind tons hirse, 92.100 tons boghvede, 10,5 millioner tons solsikke, 1,8 millioner tons sojabønner og 10 millioner tons majs. Derudover blev 2 millioner tons sukkerroer høstet. 

Kharkiv-regionen høstede hele 5,5 millioner tons og var derfor den region, der høstede mest. Dnipropetrovsk-regionen høstede 4,4 millioner tons, mens Vinnytsia-regionen kom på tredjepladsen på 4,2 millioner tons. 

Poltava-regionen høstede 4,2 millioner tons og var på fjerdepladsen.