Foto: Pixabay

Ukraine er på vej til at færdiggøre en kontrakt med endnu en leverandør af vacciner imod coronavirussen.

Den ukrainske sundhedsminister, Maksim Stepanov, har sagt, at Ukraine i en nær fremtid vil skrive under på endnu en kontrakt vedrørende leverancer af covid19 vacciner. Det skriver nyhedsbureauet Unian.

Det sagde han under det daglige pressemøde, hvor Stepanov fremlægger tallene for, hvor mange mennesker er blevet smittet, indlagt og så videre. Han kan dog endnu ikke sige noget om, hvem Ukraine forhandler med.

”Jeg har ikke lov til at åbenbare information om de selskaber, vi er i kontakt med på dette tidspunkt af aftalen, før kontrakten er blevet underskrevet. Men jeg kan sige, at vi i en nær fremtid vil skrive under på flere kontrakter,” siger Stepanov.

Voldsomme udsving

Der er for tiden voldsomme udsving i antallet af smittetilfælde. I går havde Ukraine det laveste antal af smittede siden oktober, men i dag ser det helt anderledes ud. Hvor der i går var omtrent 4500 antal smittede, er der i dag 6911.

Det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at smitten er eksploderet. Antallet af udførte tests fluktuerer nemlig meget for tiden. I dag blev der eksempelvis udført 53.000 tests. Det er fire gange flere tests, end der blev udført i går.

228 mennesker er døde det seneste døgn. 14.490 personer er kommet sig i samme periode. Der er omtrent 310.000 aktive sygdomsforløb med COVID pt.

Ukraine køber 2 millioner kinesiske vacciner