Arkivfoto: Emil Filtenborg.

Ukraines liste med rejserestriktioner over røde og grønne lande er blevet opdateret. 

Ukraine har opdateret deres liste over røde og grønne lande i forhold til COVID19. Listen beslutter, hvilke lande man kan komme til Ukraine fra, og Danmark er fortsat på den grønne liste, skriver Ukrinform.

Listen kan ses i sin fulde længde her, og selv om Danmark fortsat er grønne, skal det ikke nødvendigvis ses som et stort kompliment. Vi deler nemlig status med lande, der har haft store problemer med at teste nok.

Værd at notere sig ved listen, så er Frankrig, Tjekkiet og Spanien blandt andre på den røde liste, imens Egypten for eksempel er på den grønne liste. Også Polen – den mest direkte vej ind i EU for virksomheder i Ukraine – er på den grønne liste.

Fortsat mange tilfælde

På Ukrinform, der er den ukrainske stats nyhedsbureau, kan man dog fortsat dagligt læse om flere tusinde nye registrerede tilfælde af COVID19. I dag skriver Ukrinform eksempelvis, at der de seneste 24 timer er registreret 2675 nye tilfælde.

I den periode er 672 patienter kommet sig og 26 er døde. I alt er 3583 patienter døde med sygdommen, imens 78.184 er kommet sig siden pandemiens begyndelse. Pt. bliver der registreret flest nye tilfælde i Kyiv, Kharkiv, Lviv, Ternopil og Odessa.

Der er omtrent 100.000 aktive tilfælde af COVID19 i Ukraine lige nu, og i alt er der blevet registreret 178.000 tilfælde af sygdommen. Det er stadigvæk uklart, hvor mange der bliver testet og hvor meget tallene egentlig fortæller om smittespredningen.

Frygt for karantæne

I weekenden skrev Ukraine Nu om, at de små virksomheder frygter for endnu en omgang karantæne. Artiklen er baseret på en undersøgelse lavet af European Business Association, der har spurgt 62 små virksomheder.

40 procent af virksomhederne frygter ikke at overleve en ny og strammere karantæne. Undersøgelsen kommer, mens Ukraine oplever et stigende smittetryk, og der er debat om, hvorvidt karantænen skal strammes igen.

Ifølge undersøgelsen er 42 procent af virksomhederne ikke parat til en ny stram karantæne, mens 29 procent mener, at de er klar.