Foto af Markus Spiske hos Unsplash

Kiev: Aleksandr Lukasjenko, der har været Hvideruslands præsident i 25 år, langer ud efter de ukrainske grænsemyndigheder. 

De Ukrainske grænsemyndigheder og Hvideruslands præsident er endt i et skænderi om, hvorvidt ukrainerne bevogter grænsen godt nok. Ifølge den hviderussiske præsident Lukasjenko strømmer det ind i landet med ulovlige våben fra Ukraine. 

Præsidenten kaldte det i samme ombæring for en trussel mod den nationale sikkerhed, hvis de våben kom i hænderne på folk med “nationalistiske” tendenser. Derfor har han også strammet kontrollen ved grænsen. 

Det raporterer flere ukrainske medier. 

Modsvar fra Ukraine 

Men den holder ikke vand, mener de ukrainske grænsemyndigheder. De påstår derimod, at antallet af våben, der forsøges at blive smuglet over grænsen, er lavere end det var sidste år, skriver Unian. 

“I årets første otte måneder har vi fundet 38 våben på grænsen. Det er 40 procent lavere end samme periode sidste år. 20 af dem kom til Ukraine fra Hviderusland, 18 var på vej til Hviderusland,” siger repræsentanten for de Ukrainske grænsemyndigheder. 

Han siger samtidigt, at de fleste af våbnene var jagtvåben, slagvåben, blankvåben og stunguns – kun et af våbnene var et skydevåben.