Foto af Marvin Ronsdorf hos Unsplash

Kiev: Hviderusland og Ukraine har været i konflikt med hinanden før, men nu aftaler de to lande et tættere samarbejde. 

En række aftaler mellem Ukraine og Hviderusland er blevet underskrevet efter, at den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij og den hviderussiske Aleksandr Lukasjenko mødtes for nyligt for at diskutere de to landes samarbejde. Tidligere har de to lande haft et anstrengt forhold til hinanden, men nu lykkedes det at få underskrevet en række aftaler. 

Selv om det er sparsomt med detaljer, så blev der blandt andet underskrevet aftaler om bedre fremtidig kommunikation og samarbejde inden for videnskab og innovation. 

Derudover underskrev de to lande en række aftaler om samarbejde mellem specifikke regioner i Ukraine og Hviderusland, skriver Kyiv Post.

Lad os holde OL sammen

Ukrainenu har også tidligere skrevet, hvordan Hviderusland har rakt hånden ud for at høre, om Ukraine kunne være interesseret i et samarbejde om at afholde de Olympiske Lege. Den mulighed luftede han igen kort efter de to landes møde, men denne gang gjorde han opmærksom på, at det også er et ønske hos Ukraine. 

“Den ukrainske præsident tilbød os at tænke over, hvorvidt vi kan søge om at afholde de Olympiske Lege sammen. Vi kan gøre det – to lande kan gøre det,” sagde Lukasjenko, der i sommer var vært for den anden udgave af de Europæiske Lege. 

De Europæiske Lege, der havde dansk deltagelse, er noget mindre end turnering end OL, men har også flere discipliner inden for atletik og holdsport på programmet. 

“Jeg ønsker at tusindvis af mennesker vil byde jeres atleter velkommen, vores ukrainere, og lykønske dem med deres sejre. Vladimir (Putin) og jeg var iblandt dem. Vi var der, og vi gav dem en stående applause. Så alting er ikke så skidt,” sluttede han om den ukrainske deltagelse i de Europæiske Lege, ifølge Kyiv Post.