Foto af Jørgen Håland hos Unsplash

En ny liste fra U.S. News & World Report placerer Ukraine foran lande som Finland og Grækenland, når det kommer til landets magt. 

Når snakken falder på Ukraine, tænker mange danskere nok på krigen i den besatte Donbass-region, og Ruslands annektering af Krim-halvøen. Måske tænker nogle også på Tjernobyl-katastrofen for 33 år siden, der sendte chokbølger gennem det europæiske kontinent. En ny liste af U.S. News & World Report viser dog, at Ukraine også er en relativt magtfuld nation, der er foran lange såsom Finland, Grækenland og Polen.

Listen er lavet af en række eksperter, der vurderer landes magt ved at kigge på landets leder, økonomisk indflydelse, politisk indflydelse, internationale relationer og militæret. Ikke overraskende er USA nummer et foran Rusland og Kina, mens Ukraine er nummer 39, hvilket er efter lande som Danmark, der er nummer 28 på listen.

I toppen findes primært europæiske lande, mens Estland, Letland og Slovenien er i bunden af listen, der tæller blot 79 lande, da en række lande har været svære at vurdere.

Dette er top ti: 

  1. USA
  2. Rusland
  3. Kina
  4. Tyskland
  5. Storbritannien 
  6. Frankrig
  7. Japan
  8. Israel
  9. Saudi Arabien
  10. Sydkorea