Foto: Unsplash

Sundhedsminister Stepanov har fortalt, hvad der skal til for, at Ukraine må igennem endnu et hårdt lockdown.

Hvis 13 regioner kommer i den røde zone i den adaptive karantæne, så vil Ukraine blive underlagt endnu et lockdown af den hårde slags. Sådan lyder det fra sundhedsminister, Maksim Stepanov, skriver Unian.

“Vi ser en stigning i indlæggelser og incidensrate i flere regioner, som vi inkluderer i den røde zone. Vi gør alt for at forebygge sundhedssystemets kollaps,” siger Stepanov, der mener at marts og april bliver de sværeste måneder.

I går blev offentlig transport gjort forbudt i de røde zoner, som der lige nu er fire af. Det drejer sig om Zakarpattia, Zhytomyr, Ivano-Frankivsk og Chernivtsi. Ifølge UBN nærmer indlæggelsesraten i Zakarpattia sig en ud af 1000 indbyggere.

Ministeren utilfreds med vaccinationer

En af løsningerne på den løsslupne virus er, at så mange som muligt bliver vaccinerede så hurtigt som muligt. Det er også Stepanovs bord, men han erkender, at det ikke bliver gjort hurtigt nok, som det ser ud nu.

Blot 24.000 persone har fået vaccinen, selv om Ukraine i to uger har siddet på mere end en halv million doser. Det har fået ministeren til at sige, at han personligt vil “blande sig” i kampagnen.

Målsætningen var oprindeligt, at 10.000 personer skulle vaccineres hver eneste dag i slutningen af sidste uge. Ukraine befinder sig lige nu i den europæiske top tre over lande med hurtigst smittespredning.

6300 nye tilfælde

Det seneste døgn er der blevet registreret 6377 nye tilfælde af COVID19 i Ukraine, skriver Ukrinform baseret på Stepanovs udtalelser. Af dem er 263 en del af sundhedsvæsenet, 309 er børn.

I samme periode er 219 personer døde med sygdommen. 5687 er kommet sig igen, 1904 er kommet på hospitalet. Kyiv, Odessa, Vinnytsia, Chernivtsi og Lviv er de hårdest ramte områder.