Foto af Erwan Hesry hos Unsplash

Kiev: Danmark ser ud til at være klar til EM, og der kan de komme til at møde Ukraine, der i går slog Portugal og er klar til EM uden nederlag. 

Cristiano Ronaldo nåede en milepæl ved at score sit mål nummer 700 i karrieren mod Ukraine, men det var ikke nok for Portugal, der tabte 2-1. Ukraine kvalificerade sig dermed til EM, mens Portugal’s EM-billet er i fare. 

Ukraine tog imod Portugal på Olimpiyskiy Stadion i Kyiv med plads til 70.000 på lægterne og sammen med millioner af ukrainere bag tv-skærmene, kunne de fejre den helt store sejr. Ukraine scorede allerede to gange i første halvleg med mål af Roman Yaremchuk i det sjette minut og Andriy Yarmolenko i det 27´ minut. 

I anden halvleg fik Portugal tildelt et straffespark, der også resulterede i det andet gule kort til Taras Stepanenko. Ronaldo scorede sikkert, og så kom Ukraine under pres med flere store portugisiske chancer mod slutningen af kampen. De manglede dog den sidste kvalitet og held, og dermed kunne ukrainerne begynde at juble.

Med sejren fører Ukraine Gruppe B i EM-kvalifikationen, mens Portugal nu kun har et point ned til Serbien på tredjepladsen, og der er derfor kamp om den sidste plads til EM.

I Ukraine er håbet for EM-slutunden stor, da Ukraine har været flyvende i kvalifikationen, hvor de ikke har tabt og kun spillet en kamp uafgjort. Det var mod netop Portugal.