Foto: Unsplash

Ukraine køber yderligere 1,9 millioner vacciner fra en kinesisk producent, oveni de 16 millioner vacciner, de får fra COVAX.

Siden september har Ukraine forhandlet om et vaccinekøb med den kinesiske virksomhed Sinovac Biotech. De er nu kommet frem til at købe 1,9 millioner vacciner, skriver nyhedsbureauet Unian.

De godt to millioner vacciner kommer oveni de 16 millioner vacciner, som kommer til landet gennem COVAX og er som sådan en separat forsendelse. De to portioner har på den måde ikke noget med hinanden at gøre.

De to millioner vacciner skal først og fremmest bruges til at vaccinere de folk, der befinder sig i risikogruppen. Vaccinerne er blevet købt til 504 uah (108 kroner) per styk. Det er altså et betragteligt millionbeløb, der er blevet sat af til indkøbet.

8000 tilfælde

Det seneste døgn har den ukrainske stat registreret 7986 tilfælde af COVID19. 243 er døde med COVID19, men 16.355 er også kommet sig igen, skriver Unian. Der er omtrent 330.000 aktive sygdomsforløb pt.

I alt er 698.190 patienter kommet sig og 18.324 er døde, siden pandemien kom til Europa i foråret. 52.000 tests er blevet udført i det seneste døgn. Særligt Kyiv er hårdt ramt af COVID19 og har en ottendedel af alle tilfældene.

Imens vi venter på, at vaccinen bliver rullet ud over hele verden, må vi væbne os med tålmodighed. Fra den 8. januar begynder et nyt lockdown nemlig i Ukraine, så det er tilbage i karantænen for alle i Ukraine, hvis reglerne ellers bliver overholdt.