Foto: Martin Sanchez hos Unsplash.

Julen bliver holdt under corona-lockdown i Ukraine i år – uanset om man er ortodoks, katolik eller protestant.

Fra lille juleaften den 23. december og til den 15. december næste år bliver der med al sandsynlighed indført en strammere form for lockdown i Ukraine, for at få bugt med de alarmerende smittetal. Det skriver Unian.

Det er endnu ikke sikkert, om det næste lockdown kommer til at ligne det, vi så i Ukraine i marts, da pandemien gjorde sit indtog i Europa. Dels er der færre penge til at lave den slags manøvrer, men alle er også en del erfaringer rigere.

Unian citerer et andet medie, der har citeret to anonyme kilder højt oppe i rækkerne i ukrainsk politik. Derfor skal man være særligt varsom med at tro alt for meget på forudsigelserne, men det er alligevel værd at tage dem alvorligt og planlægge efter, at det kommer til at ske.

Næsten 10.000 nye tilfælde

I det seneste døgn er der blevet registreret 9946 nye tilfælde af sygdommen, hvilket bringer det totale antal smittede op på 732.625, lyder det fra den ukrainske sundhedsminister, Maksim Stepanov.

360 af dem arbejder i sundhedsvæsenet. 114 patienter døde i det sidste døgn, 5771 kom sig og 1161 måtte på hospitalet. De næsten 10.000 tilfælde er fundet på blot 32.000 tests, hvilket i sig selv giver grund til bekymring.