Foto af chuttersnap hos Unsplash.

Målet er at skaffe flere investeringer til Ukraine. Frankrigs import af ukrainske varer er generelt stigende. 

Interesseorganisationen Ukraine Invest har afholdt en række møder i den seneste tid for at sparke gang i investeringerne i Ukraine igen. I den sidste uge har organisationen blandt andet afholdt et møde mellem franske virksomheder og den ukrainske premierminister.

Der blev blandt andet snakket om, hvordan Ukraine kan udvikle sit potentiale og tiltrække endnu flere investeringer til landet. Her ville den ukrainske premierminister gerne høre mere om de franske virksomheders erfaringer, lyder det fra Ukraine Invest. Frankrig er en af Ukraines største handelspartnere, og der er over 180 franske virksomheder i landet.

Ifølge Tradingeconomics har den franske import af ukrainske varer været stødt stigende i de seneste år, mens eksporten har været stødt faldende. 

Nedenfor ses udviklingen i den franske import af ukrainske varer siden 2015 i millioner euro, opgjort for hver måned. 


source: tradingeconomics.com

Nedenfor ses udviklingen i den franske export af varer til Ukraine siden 2015 i millioner euro, opgjort for hver måned. 


source: tradingeconomics.com

Schweiz havde også et møde

I ugens løb var Ukraine Invest også med til at arrangere et møde mellem den ukrainske regering og schweiziske virksomheder. Her var der fokus på muligheden for at udvikle de schweiziske virksomheders aktiviteter, hvor andelen af schweiziske investeringer i Ukraine steg med 10,5 procent i 2019 til 163 millioner euro ifølge Ukraine Invest. Store schweiziske virksomheder såsom Nestle, Acino og Risoil har aktiviteter i Ukraine.  

“Med antallet af initiativer i deregulering, lanceringen af privatiserings- og koncessionsprocesser og udkastet til den såkaldte “investering barnepige”, som tillader en række incitamenter for investorer, har Ukraine masser af muligheder at tilbyde schweiziske virksomheder. Vi byder Risoil S.A. velkommen for at være det første selskab, der underskrev havkoncessionen til Kherson Sea Commercial Port, som vil styrke og uddybe samarbejdet mellem Ukraine og Schweiz,” sagde CEO Diana Sidko for Ukraine Invest ifølge organisationen hjemmeside.