Foto af Yassine Khalfalli hos Unsplash

Efter planen skulle grænsen være lukket for udlændinge fra midnat i nat, men døren lukkede allerede klokken 24 i går.

Ukraine har lukket grænsen hurtigere end forventet – og hurtigere end de selv anmeldte grænselukningens ankomst. Der er dog undtagelser for flere personer, så de fortsat vil blive lukket ind.

Det drejer sig om folk med midlertidigt eller permanent opholdstilladelse i Ukraine, flygtninge, diplomater, ansatte på konsulater, ansatte på internationale missioner, organisationer med ukrainsk akkreditering og deres familiemedlemmer.

Derudover må også allierede i NATO-programmerne komme ind, og der er også en lang liste af andre personer, for hvem det ikke får nogen betydning. Den kan findes på nyhedssitet Unian.

Coronakrise

Ukraine har mistet grebet om smittespredningen af COVID19. Det bruges som forklaring på, hvorfor grænsen skal være lukket fra nu og en måned frem. Så sent som i dag har de slået deres egen rekord i smitteantal.

Det seneste døgn er der registreret over 2400 nye smittetilfælde og der er 56.000 aktive sygdomstilfælde i landet. Det totale smitteantal er over 114.000 personer, så nogenlunde halvdelen af de smittede er altså blevet raske igen.

Den ukrainske regering har lavet et interaktivt, hvor man kan se, hvilke regioner er hårdest ramt af smitten.