Foto af Caspar Camille Rubin hos Unsplash

Kiev: Ukraine har et luksusproblem. Deres IT-sektor vokser hurtigere, end de kan uddanne folk til at arbejde i den. 

Den ukrainske premierminister Olekseij Honcharuk har fremlagt en ny plan for at understøtte og beskatte landets IT-sektor. Det drejer sig særligt om at oprette en fond, der kan investere i uddannelse af nye hoveder til IT-sektoren. 

Pengene i fonden skal særligt gå til at give stipendier til IT-studerende og -undervisere, ligesom fonden også skal investere i uddannelse specielt målrettet mod IT. Det skriver Kyiv Post. 

“Et af problemerne, der holder IT-sektorens udvikling tilbage, er, at der mangler talent. Sektoren vokser med 25-30.000 specialister om året, men universiteterne uddanner kun 16.000,” siger Honcharuk til RBK-Ukraine. 

Og det er ikke den eneste nyhed til computer-folket. 

Nyt skattesystem 

Landets chef for skat har også været på banen med fremlæggelsen af en ny skat. Skatten træder i kraft i 2020, hvor den vil starte på en procent. Den skal efter planen stige til fem procent indtil 2024. 

Skatten er dog ikke som sådan en skat, som man kender den. Den bliver pålagt IT-virksomheder, men vil i udgangspunktet være frivillige. Pengene går til den førnævnte fond ifølge Kyiv Post.