Foto af Curioso Photography hos Unsplash

Ifølge den ukrainske ambassadør i Storbritannien så er de to parter tæt på en aftale om levering af våben. 

Ukraine er ifølge landets ambassadør i Storbritannien tæt på en aftale om køb af våben. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform. Aftalen skal sikre Ukraine en række våben fra Storbritannien, men det er endnu ikke offentliggjort hvilke. Der er heller ikke nogen detaljer om den mulige samlede værdi af handlen. 

“Det britiske historik er unik. Det bliver nu mere og mere vigtigt og ikke kun for Ukraine. Storbritannien er også vores meget vigtige sikkerhedspartner, hvorfra jeg håber, vi snart vil kunne modtage reel militærhjælp, hjælp til udviklingen af de væbnede styrker,” sagde den ukrainske ambassadør i Ukraine Vadym Prystaiko. 

Ifølge ambassadøren er det muligt, at nogle af våbnene skal produceres i Ukraine, men der mangler stadig bekræftelse fra Storbritannien. 

“Dette inkluderer en større kontrakt for dødbringende våben – ikke kun erhvervelse, men også produktion med kapacitet i Ukraine,” sagde han og slog også fast, at det kun er fair, at noget af produktionen kommer til at foregå i Ukraine. 

Tidligere har Ukrainenu skrevet om, at Ukraine er en af verdens største producenter af våben. Det kan du læse mere om her