Photo by Arnaud Jaegers on Unsplash

Kiev: Rusland har netop afholdt lokalvalg på Krim-halvøen, og det møder skarp kritik fra Ukraine. 

Det er under al kritik, at det internationale samfund ikke lægger et større pres på Rusland, som netop har afholdt lokalvalg på Krim-halvøen. Halvøen blev annekteret af Rusland tilbage i 2014. Annekteringen blev startskuddet på en krig mellem Ukraine og Rusland, som siden har kostet cirka 13.000 mennesker livet ifølge FN. 

“Udenrigsministeriet i Ukraine udtrykker stor protest mod det såkaldte ´lokalvalg´ afholdt af Rusland den 8 september 2019,” sagde ministeriet i en udtalelse ifølge den ukrainske nyhedsside Unian. 

“De nye brud af russerne på international lov viser nødvendigheden af at styrke, mere end kun at fastholde, international politisk og økonomisk pres på Rusland med målet om at genskabe ukraines territoriale integritet,” fortsatte ministeriet i deres udtalelse. 

Ifølge det ukrainske udenrigsministerium så vil alt andet end et øget pres på Rusland resultere i en mere aggressive adfærd fra Rusland. Ifølge Unian så blev der i dag lørdag afholdt lokalvalg på Krim-halvøen, hvor 5.000 valgsteder var åbne.