Foto af CDC hos Unsplash

Det er muligt, at regioner med mange smittede må se frem til yderligere karantæne-tiltag mod virussen.

Den ukrainske premierminister Denis Sjmygal har i dag besluttet at forlænge karantænen i landet frem til den 31. juli. Forlængelsen bliver begrundet med, at der har været en stigning i antallet af smittede i landet. I den seneste uge har det daglige smittetal været på mellem 600 og 753 nye smittede til samlet mere end 32.000.

Han henviser til, at udviklingen i ukrainske nu går det forkerte vej, at folk må overholde restriktionerne. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

“Coronavirussen er ikke forsvundet. Truslen mod vores sundhedssystem og for os selv er ikke forsvundet,” sagde han på et pressemøde.  

Kan ske at komme flere restriktioner

Tirsdag blev den ukrainske præsidents hustru Olena Zelenska indlagt på et hospital efter, at hun er smittet med coronavirus. Hun har dobbelt lungebetændelse, men hendes tilstand beskrives som stabil. Nyheden har fået den ukrainske sundhedsminister Maksim Stepanov til at advare imod, at den ukrainske befolkningen tager for let på lempelsen af karantænen, som har fået mange til helt at ignorere den, at der kan komme flere restriktioner.

“Vi tror, at det er fordi, at folk har taget lempelsen af karantænen som et komplet løft af alle karantæneregler, der er i landet, og at de derfor komplet ignorerer alle anbefalinger fra sundhedsministeriet,” siger Stepanov ifølge Unian og mener, at det er muligt, at karantænen nu bliver strammet.

Den ukrainske karantæne trådte i kraft i marts, men er i løbet af maj blevet lempet flere gange, hvilket altså nu har fået smittetallet til at stige. 

Kigger på regionerne

Censor.net skriver, at den ukrainske premierminister har været i dialog med den ukrainske sundhedsminister, og at der kan komme yderligere restriktioner, men at det er muligt, at det blot sker lokalt i Ukraine. En region kan få pålagt yderligere foranstaltninger, hvis Covid-19 patienter på regionens hospitaler optager mere end 50 procent af sengene. Derudover holder regeringen også øje med om en region har mere end 24 smittede per 100.000 indbyggere, og om detektionsgraden er over 11 procent i testene.

Hvis en region overtræder de forhold vil regeringen overveje at lukke ned for alle sports-, kulturelle- og religiøse arrangementer. Lukke ned for overnatninger på hoteller, offentlig transport, fitnesscentre og større forsamlinger plus en række andre ting.