Foto af Alexander Mils hos Unsplash

Kyiv: Ifølge ukraines finansminister er landet kun et skridt fra at sikre sig et nyt lån fra EU, der skal være med til at stabilisere den ukrainske økonomi og sikre reformer. 

“Der var 12 krav, hvor 11 nu er fuldt implementeret. Vi mangler stadig en, og det er at bringe reglerne for vores finansielle overvågning til EU’s fjerde direktiv,” sagde ukraines finansminister Oksana Markarova ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. 

Ifølge finansministeren er Ukraine derfor tæt på, at få det cirka fire milliarder kroner store lån, der sammen med en forventet lån fra den International Investeringsfond, IMF, skal bruges til at implementere en række reformer. Ukraine forsøger at få et lån på mere end 30 milliarder kroner fra IMF.

Den ukrainske finansminister slår fast, at det ukrainske parlament har planer om at imødekomme EU’s krav om finansiel overvågning. 

“Vores aftale med IMF er også vigtig, og vi har stadig muligheden for at få anden runde (EU-midler) ved enden af i år,” sagde finansministeren og pegede på, at pengene skal bruges til at sikre implementeringen af en række reformer i landet.

Blandt andet har Ukraine i de sidste måneder diskuteret muligheden for en landbrugsreform, der skal gøre det muligt for udenlandske landmænd at opkøbe ukrainske landbrugsjord.