Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

Coronavirussen er igen begyndt at sprede sig voldsomt i Europa, og Ukraine er ingen undtagelse.

Ministerkabinettet i Ukraine har valgt at forlænge det såkaldte “emergency regime” i Ukraine til årets udgang. Det skriver det statslige nyhedsbureau Ukrinform, at premierminister Denis Sjmygal har skrevet på Telegram.

“Problemet med COVID-19 vokser over hele verden og i Ukraine. Derfor vil vi fortsætte det intensive arbejde blandt alle services, der er entrerede i at forebygge spredningen af sygdommen,” siger Denis Sjmygal.

I midten til slutningen af marts i år begyndte Ukraine at indføre karantænerestriktioner i landet – i mange tilfælde faktisk mere omfattende end blandt andet Danmark, særligt når det kommer til diskussionen om masker.

Lige nu kan karantænereglerne strammes og slækkes lokalt alt efter, hvordan smittesituationen ser ud. Den såkaldte adaptive karantæne er også blevet forlænget til den 31. december i år.

Tusinder af smittede

Ukraine har det seneste døgn registreret hele 7474 nye tilfælde af coronavirus, hvilket får det totale antal smittede helt op på 363.075, lyder det fra det Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd i Ukraine.

I samme periode er 165 døde af eller med sygdommen, imens 3306 er kommet sig ovenpå sygdommen. I alt er 6755 døde af sygdommen i Ukraine imens 148.642 er blevet helbredt igen.

Sygdommen findes særligt i Kharkiv, Odessa, Kyiv, Dnipropetrovsk og Lviv – de regioner i Ukraine, der lægger land til de største byer. Fordobles antallet af dagligt smittede, kan det betyde, at der bliver indført endnu et lockdown i Ukraine.