Foto af Raphael Rychetsky hos Unsplash

Kiev: Der er sund gang i den ukrainske økonomi, som lige nu kører derudaf med noget højere vækst end forventet. 

Der er positive takter i den ukrainske økonomi, som ifølge finansmediet Bloomberg havde en vækst på 4,6 procent i sidste kvartal. Det er sød musik i ørene på præsidenten, der ellers tiltrådte posten som præsident med en dertilhørende advarsel fra Verdensbanken. 

Ifølge Verdensbankens økonomer ville det nemlig tage Ukraine 50 år at komme på på det samme indkomstniveau som naboerne i Polen, der har set en gedigen fremgang i levestandard siden de trådte ind i EU. 

Men der er dog stadigvæk lang vej endnu, skriver Bloomberg. Ifølge mediet er Ukraines eksport af metal og landbrugsvarer nemlig være i fare, hvis den globale økonomi tager sig et dyk. 

Stærk landbrugseksport 

Netop landbruget er en af de helt store sællerter i den ukrainske økonomi. Landet blev kaldt Sovjetunionens kornkammer, og netop korn er en af de helt store eksportvarer for ukrainerne. 

I juli eksporterede ukrainske landmænd omkring 5,6 millioner tons korn, hvilket er en stigning på 41 procent i forhold til samme periode sidste år, skriver Kyiv Post med henvisning til mediet Unian.