Foto af Johny Goerend hos Unsplash

Kiev: EU køber ukrainsk hvede som aldrig før. 

Ukraine har længe været kendt som Europas brødkurv på grund af de store mængder af frodig landbrugsjord, som har gjort landet ekstremt velegnet til landbrug. 

I år har ukrainerne haft et godt år. Hvede af den bløde type, hvor glutenindholdet er lav og stivelsesniveuaet er højt, er gået som varmt brød i Europa. I juli og august solgte de seks gange så meget af det til EU som sidste år.

Det gør Ukraine til den største leverandør i EU-regi. I alt krydsede 189.000 ton grænsen til Europa. Dermed stod Ukraine nemlig for 42 procent af udbuddet, skriver Ukraine Business News. 

Andre gode nyheder 

Ikke kun når det kommer til landbrug er der gode nyheder at finde i den ukrainske økonomi. Ifølge den ukrainske pendant til Danmarks Statistik, State Statistic Service of Ukraine, er udenlandske investeringer vokset i Ukraine i 2019. 

I årets første seks måneder er der blevet investeret 33,7 milliarder amerikanske dollars – det er 2,6 procent mere end samme periode sidste år. De fleste af pengene er endt i den finansielle sektor. 

Det er især virksomheder fra Cypern, Holland, Rusland og Schweiz, der trækker læsset.