Foto af Hakan Nural hos Unsplash

De ukrainske myndigheder har oplyst, hvor meget de betaler for vaccinerne, og at de gør alt, hvad de kan for at sikre landet nok vacciner til alle borgere. 

Ukraine har sikret sig en række vacciner, og der er flere aftaler på vej. Blandt andet har Ukraine købt to millioner kinesiske vacciner foruden en række fra Vesten. Nu melder den ukrainske sundhedsminister Maksim Stepanov ud, hvad den kinesiske vaccine koster. 

“Ukraine underskrev den første kontrakt med Sinovac-firmaet, der er kendt over hele verden. Prisen, som Ukraine køber en dosis af en vaccine fra denne producent, er 504 UAH (cirka 108 kroner, red.). Dette er prisen på dette selskabs COVID-19 vacciner til langt størstedelen af nationer, og det er acceptabelt,” sagde Stepanov ifølge Unian

Stepanov uddybede, at han kun måtte oplyse prisen på den kinesiske vaccine, da en række producenter, som han ikke navngav, ikke vil have prisen oplyst. 

Frygter stor smittespredning

Lørdag blev der registreret 5.011 nye tilfælde af coronavirus i Ukraine, og der er kommet 2.100 nye indlæggelser og 99 døde. Ukraine har indført en karantæne fredag, som vi tidligere har skrevet om på Ukrainenu. Karantænen betyder blandt andet, at restaurantener, barer og caféer skal holde lukket. Derudover skal fitnesscentre, biografer, skoler og alle butikker, som ikke sælger fødevarer, skal også holde lukket.

Den ukrainske sunhedsminister frygter, at Ukraine vil opleve et stigende smittetryk i den nærmeste fremtid på trods af, at Ukraine har indført en ny karantæne. Det skyldes, at Stepanov er usikker på, om Ukraine endnu har registreret de forventede mange nye smittede fra nytår og den ukrainske jul, som var den syvende januar. 

“Som et resultat forudsiger vi en stigning, en kraftig stigning i nogle regioner, i antallet af de smittede… Ifølge prognoser vil antallet af patienter begynde at vokse allerede i denne uge. Vi kan ikke lade dette være en anden, meget stærk bølge af COVID-19,” sagde han, ifølge Unian, og forklarer, at den nye karantæne er tilstrækkelig til at slå stigningen ned.