Foto af CDC hos Unsplash

Det ser endnu ud til, at det er muligt at flyve til Danmark med Wizz Air, men UIA har meddelt, at de stopper med flyvninger til blandt andet Danmark. 

Der er 262 smittede i Danmark med coronavirus, og det fik i går den danske statsminister Mette Frederiksen til at skærpe tonen på et pressemøde. Det stigende antal tilfælde i Danmark er også blevet bemærket i udlandet. Tirsdag aften meddelte Ukraine International Airlines (UIA), at de stopper alle flyvninger til 16 lande – et af dem Danmark. 

“I forbindelse med anbefalinger fra regeringer i mange lande for at stoppe store forsamlinger, restriktioner på intensiteten af bevægelser mellem lande og reduktionen af lufttrafik, så har UIA valgt at aflyse flyvninger til Italien, Schweiz, Grækenland, Tyskland, Israel, Spanien, Storbritannien, Litauen, Aserbajdsjan, Tyrkiet, Polen, Ungarn, Østrig, Tjekkiet, Finland og Danmark,” skriver selskabet på Facebook og meddeler, at UIA også stopper en række flyvninger indenrigs i Ukraine.

 

Foruden UIA har også Wizz Air og AirBaltic mange flyvninger til Danmark – enten direkte eller med skift. AirBaltic og Wizz Air har endnu kun meldt ud, at de stopper flyvninger til flere steder i Italien. Det burde derfor stadig være muligt at flyve direkte til Danmark.

Flere tiltag i Ukraine

Ukrainenu skrev tirsdag, at de ukrainske myndigheder indfører en række tiltag for at forhindre spredning af coronavirus i landet. Den nye premierminister Denis Sjmygal kom med en ny corona-plan med krav om, at de relevante myndigheder skal finde ud af, hvor meget materiel de har, og hvor meget de har brug for i de næste tre måneder. 

Derudover har borgmesteren i Kyiv Vitaliy Klitschko tirsdag meldt ud, at han endnu ikke afviser muligheden for at lukke skoler, børnehaver og offentlighed transport for at forhindre smitte i hovedstaden. Det er dog ikke trådt i kraft endnu. 

Polen har fra tirsdag indført screening for COVID-19 ved deres grænseovergange til Rusland, Hviderusland og Ukraine. Det kan betyde længere ventetider ved grænsen til Polen.