Foto af Asiia Zaitseva hos Unsplash

Kyiv: Der skal investeres i bjergkæden Karpaterne, så der kan komme flere turister til. 

Den cirka 1.500 kilometer lange bjergkæde Karpaterne, der blandt andet går gennem Slovakiet, Rumænien, Ungarn, Polen og Ukraine, er kommet på den politiske dagsorden i Ukraine. Ukraines kabinet af ministre har godkendt en to-årig plan, der skal udvikle regionen fra næste år med fokus på at få gjort området til en større destination for turister.

“Programmet skal udvikle den sociale og økonomiske udvikling i de ukrainske Karpaterne, øge transportmulighederne til bjergområderne, der også inkluderer en række ting såsom nye veje, nye jobs, og udvikling af turismen i Karpaterne,” lød det fra det ukrainske kabinet ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian uden af oplyse beløbets størrelse.

Ukraine har megen vild natur og gode muligheder for lange vandreture, men en stor del af landet er svært at komme til. Karpaterne, der går gennem den vestlige del af Ukraine ved byen Uzhhorod er kendt som en af de helt store oplevelser i Ukraine. Det er blandt andet muligt at støde på bjørne, los, ulve, kronhjorte og vildsvin i områderne, og der er også en rig fauna og fugleliv. Området skulle også være fantastisk at besøge i vintermånederne.

Du kan blandt andet læse om 10 ting, som du bør se i Karpaterne her.